Studio Designo

Pvc designtrappen

?Trapbekleding met pvc stroken is ??n van de zelf ontwikkelde methoden van Design on stairs.

U kent de pvc vloeren misschien wel? De laatste jaren zijn deze vloeren sterk in opkomst. Dit vanwege de realistische uitstraling en de mooie eigenschappen van het materiaal.

Na herhaaldelijke verzoeken van klanten of er een mogelijkheid is om de trap met hetzelfde materiaal als de vloer te bekleden, zijn wij hiervoor een methode gaan ontwikkelen. En dit is gelukt. Dankzij een aantal innovatieve oplossingen is het mogelijk om uw trap volledig te integreren in uw interieur. PVC maakt het mogelijk hetzelfde materiaal als de vloer de gebruiken.

PVC heeft als grote voordeel dat het materiaal verkrijgbaar is in tal van dessins. Denk daarbij aan hout, natuursteen of plavuizen, maar ook aan beton of traanplaat. Kortom te veel om op te noemen.

 
Duurzame oplossing

Pvc is duurzaam, comfortabel, slijtvast, geluiddempend en eenvoudig te reinigen. Daarnaast zijn pvc vloeren uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming of vloerkoeling. De dikte van de stroken is slechts enkele millimeters, waardoor de vloerverwarming of -koeling geen hinder van de vloer ondervind. De vloeren zijn ook waterbestendig. Daardoor zijn de uitermate geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers. Een materiaal dat echt bijdraagt aan een uniek karakter van uw interieur.
Door de levensechte dessins in combinatie met de structuur die in de toplaag opgenomen is is het materiaal ook erg realistisch, bij bijvoorbeeld een houtdessin is elke noest of barst ook echt voelbaar. Bijkomend voordeel van die structuur is dat pvc daardoor ook niet glad is, zoals dat bijvoorbeeld bij laminaat wel het geval kan zijn. Ook als pvc vochtig of zelfs nat is, blijft deze stroefheid intact.
Door de hoge mate van vormvastheid is pvc ook een materiaal dat nagenoeg ongevoelig is voor restindrukken door zware belasting. Pvc is wat betreft de voorbereiding en leg wijze erg specialistisch. Dus een product waar een gedegen advies noodzakelijk is. Dat geldt voor zowel vloer als trap.
Bij Design on stairs wordt u geadviseerd door een binnenhuisadviseur met kennis van zaken. We kijken niet alleen naar de trap, maar ook naar het huis en de ruimte waar de trap zich bevind. Dat geldt uiteraard voor zowel het esthetische, als het technische aspect van het onderwerp.